siker

2021.03.07. 12:45

A tévés döntőben folytatódik a versengés: a Siklóson élő gimnazista történelemből remekelt

Tóth László Márk, a Janus Pannonius Gimnázium diákja bejutott az „Ifjú tudósok” tudományos középiskolai vetélkedő televíziós döntőjébe, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal hirdetett meg a középiskolák 11-12. évfolyamos tanulói részére.

Zs. K.

A diák elmondta, az első fordulóban ötven kérdésre kellett válaszolni, a második fordulóba az 1500 jelentkezőből 50-en jutottak tovább, bár a járvány miatt feleannyian vettek részt a megmérettetésen.

A Siklóson élő gimnazista történelemből remekelt, az interaktívabb fordulóban Napóleon oroszországi hadjáratáról adott elő, de maga a verseny az ókortól az első világháborúig tartó időszakot ölelte fel, a döntőben viszont már a versenyzőknek a második világháborúig kell számot adniuk a tudásukról.

A diák készül a végső fordulóra, viszont a televíziós döntőt a szervezők a kormány csütörtöki bejelentése miatt márciusról nyár elejére halasztották, a műsort a nézők majd csak ezután láthatják az M5 csatornán. Tóth László Márk elmondta, nemcsak a történelem iránt érdeklődik, hanem alapvetően a társadalomtudományokat szereti, amelyek megértése nagyrészt a történelemre alapul. Szabadidejében sakkozik, két éve a diákolimpián csapatával országos ötödik helyezést értek el, és alsó tagozatos diákoknak oktat is sakkot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!