szabad­időpark

2021.03.07. 16:30

Az erdőben építenének pályát a bringásoknak Komlón

Cél egy olyan szabadidőpark létrehozása, ahol a lehető legtöbb sportolási lehetőség adott.

Wald K.

Erdei kerékpáros pályával is kiegészülhet a Juhász Gyula utcában épülő szabadidőpark, amennyiben az önkormányzat elnyeri az Országos Bringapark Program pályázatán az igényelt támogatást.

Mint azt Polics József, Komló polgármestere kérdésünkre elmondta, a Juhász Gyula utcában omladozó egykori bányaépületek helyén sportpályák, játszóház és futópálya is épül – a cél egy többfunkciós szabad­időpark létrehozása, ahol a lehető legtöbb sportolási lehetőséget nyújtó elem megtalálható.

Komlón nagy népszerűségnek örvend a biciklizés – az erdei bringapálya olyan lehetőséget kínálna, amely egyedi élményt tudna nyújtani a kerékpárosok különböző korosztályainak, illetve ahol egyesületi keretek között versenyeket lehetne rendezni. Nyomvonala a Nagy László és az Altáró utca közötti önkormányzati tulajdonban lévő erdős területen húzódna. A beruházás tízmillió forintból valósítható meg, ennek ötven százalékára nyújtott be a minap támogatási igényt a város, a fennmaradó ötmillió forint önrészt pedig saját forrásaiból fedezné az önkormányzat.

Az előzetes számítások szerint a tízmillió forint négy különböző típusú és nehézségű pálya kialakítására lenne elegendő. A kiszemelt terület természeti és domborzati adottságai megfelelők egy ilyen fejlesztéshez, további előnye, hogy a közútról is könnyen megközelíthető. A város központjában helyezkedik el, de mégis megfelelő távolságra a lakóházaktól. A pályakomp­lexum a későbbiekben a kihasználtság és pályázati lehetőségek figyelembevételével akár további nyomvonalakkal is bővíthető lenne, a hely adott hozzá.

Görpark is épül

Pumpapálya építését is tervezi az önkormányzat – a tekerés nélküli kerékpározás neve pumptrack, hódolói egyre többen vannak, nekik biztosítana gyakorlási lehetőséget az új létesítmény, amely Körtvélyesben épülne meg, az eredetileg görparknak tervezett területen. Utóbbi építésére támogatást is nyert a város, most a módosítás jóváhagyására várnak. Ha zöld utat kapnak, Komló akkor se marad gördeszkapálya nélkül – a Közösségek Háza mellett kap helyet egy skate park.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!