Közpénzből etetik a polgármestert

2021.03.13. 20:00

Elfogyott a forradalmi lendület Péterffy belső ellenzékénél

A baloldali városvezető koalíció nem akar a tanácsadói, biztosi, cégvezetői és képviselői fizetéseken spórolni. Kővári János ÖPE-elnök szerint a DK és a Momentum korábbi ultimátuma így végleg értelmét vesztette.

Vizvári Soma

Fotó: POLCZMANN BALAZS

A Momentum és a DK ultimátuma végleg értelmét vesztette, amikor ők maguk is megszavazták a Péterffy Attila vezette MSZP-Jobbik páros embereinek közpénzből történő >>etetését<<!” – nyilatkozta Kővári János, a nemzeti oldal önkormányzati képviselője, az Összefogás Pécsért (ÖPE) elnöke.

Mint ismert, korábban a DK és a Momentum egy 12 pontos ultimátumot fogalmaztak meg Péterffy Attila polgármesternek, amelyben azt követelték, hogy legyen demokratikusabb, átláthatóbb, és tisztább a pécsi közélet.

Az ÖPE elnöke saját Facebook-oldalán közzétett videóban reagált Péterffy belső ellenzékének visszakozására. Mint mondta, az ultimátum óta “elmúlt egy hónap és ez a forradalmi lendület elfogyott”.

Korábban a BAMA is beszámolt arról, hogy Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője a közgyűlés költségvetéssel kapcsolatos pénteki vitáján az újabb és újabb tanácsadói, biztosi, cégvezetői és képviselői fizetések visszavágását javasolta. Szerinte ezzel 127 milliót lehetne megspórolni, az erre fordított forrást pedig másra is lehetne költeni. Emellett kérte azt is, hogy az önkormányzat a 2021-es évre ne írjon ki prémium kifizetéssel járó feladatot a cégvezetők részére. A baloldali városvezető koalíció azonban leszavazta a jobboldal ezen javaslatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!