Falusi CSOK

2021.03.17. 12:14

Érdeklődnek a fiatalok az új telkek iránt Bicsérden

Az idei évben kibővült a lista, amelyen azok a települések szerepelnek, ahol a Falusi Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénybe vehető ingatlanvásárlásra, -felújításra, építkezésre.

T. V.

Bicsérd község is a szóban forgó falvak között van, s mint Vér József polgármestertől megtudtuk, a vasútállomás és Fenyőspuszta között, Bicsérd külterületén is vannak olyan területek, amiket magánszemélyek eladnának, illetve az önkormányzatnak is van itt egy telke.

– A településen jelenleg több mint 50 ingatlan található, ezt a számot szeretnénk tovább növelni. Tapasztalataink szerint a fiatal párok, családok keresik a telkeket, két építkezés már el is indult – fogalmazott a polgármester. – Szeretnénk, ha ez a tendencia a jövőben is folytatódna. Ugyan, ez a terület, amiről beszélünk zártkertként van nyilvántartva, de a szemétszállítás működik, mindenféle infrastruktúra meg van oldva, a gáz, víz, villany ki van vezetve.

Két építkezés már el is indult a kijelölt területen a kedvező feltételeknek köszönhetően

Nagyon szép, természetközeli környezet fogadja azokat, akik ide költöznének, közel a megyeszékhely, ám mégis csendes a terület. S mint megtudtuk, a településen belül is várják a letelepedni szándékozókat. Annál inkább, a tervek szerint a jövőben többféle támogatási forma áll majd a bicsérdiek, Bicsérdre költözők rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!