nagyobb rá az igény

2021.04.26. 13:04

A bölcsis csoportok száma ismét bővült Pécsváradon

Egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott az elmúlt években a bölcsőde iránt, és nemcsak a pécsváradiak, hanem a környékbeli településeken élők körében is.

M. R.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ennek megfelelően folyamatosan kellett növelni a férőhelyek számát, április elején már a negyedik csoport indult el. Ez két új munkahelyet teremtett, illetve további 14 gyermek elhelyezését biztosította. A bővítéssel a férőhelyek száma összesen 56 főre emelkedett. Természetesen ahhoz, hogy újabb csoport indulhasson, a Gesztenyés úti intézményben bizonyos átalakításokat is el kellett végezni.

Az épület földszintjén található csoportszobában kicserélték a nyílászárókat, felújították a mosdót, de a gyermekek új bútoroknak és játékoknak is örülhetnek.

Mindeközben a Vár utcai óvodában is fejlesztettek, a Magyar Falu Programban elnyert ötmillió forintos támogatásból új udvari játszóeszközöket szereztek be. A pályázati forrásból különböző mászókákat, hintákat, egyensúlyozó játékot és padokat telepítettek az udvarra, amelyeket már birtokba is vehettek a gyermekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!