Helyi közélet

2021.04.17. 12:25

Az enyészeté lett a Berek utcai épület

Üresen áll a kertvárosi társasházak között a hajdan jobb sorsra érdemes bölcsődeépület, melynek falait és udvarát egykor még élénk gyerekzsivaj töltötte be.

T. V.

Olvasóinknak is feltűnt a meglehetősen szomorú jelenség.

– A Berek utcai hajdani bölcsőde épülete régóta üresen áll, romos állapotban. Ami fémet találtak a területen, azt már mind ellopkodták ismeretlenek. Nem lehetne valami értelmes funkciót találni ennek az ingatlannak? Tényleg nincs más megoldás, mint hagyni teljesen tönkremenni? – fogalmazott olvasónk.

Egy hétköznapi napon, kora délután csendes a kertvárosi épület környéke, ám egy közelben lakó hölgytől megtudtuk, hogy időről időre megjelennek itt a hajléktalanok és az általuk hasznosíthatónak vélt fémeket elviszik. S unatkozó gyerekek is be szoktak mászni a kerítésen, itt futkosnak és arra is volt már példa, hogy kővel dobálták a még be nem tört ablakokat.

Az épület igencsak csúfítja a városképet, így megkerestük az önkormányzatot, ők a Pécsi Tudományegyetemhez irányítottak tovább. Az oktatási intézménynek is feltettük kérdéseinket, miszerint terveznek-e a torzónak valami funkciót. Akár felújítást és hasznosítást, akár lerombolást és a helyére valami új építését. Tőlük azt a választ kaptuk, hogy a Pécs, Berek utca 9. , 20960 hrsz-ú. ingatlan (volt bölcsőde) tekintetében a Pécsi Tudományegyetem vagyonkezelői joga 2018. május 16-al megszűnt.

Jelenleg az ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett vagyonkezelője a Magyar Állam képviseletében eljáró MNV Zrt.

– Az említett időpontig a PTE, mint az ingatlan vagyonkezelője az ingatlanfenntartási feladatait – parkgondozás, bedobált hulladék eltakarítása, mozgó járőrös őrzés – megfelelően és rendszeresen ellátta, annak ellenére, hogy az ingatlan már több éve funkció nélküli volt – írták lapunknak küldött válaszukban.

Természetesen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek is elküldtük kérdéseinket, ám tőlük lapzártánkig nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!