fejlesztések

2021.04.26. 16:06

Elkészült végre az új húsfeldolgozó üzem Egerágon

Duplájára bővült és megújult az Egerági Húsfeldolgozó Szociális Szövetkezet húsüzeme a Dokkoló Integrátori Program keretében nyert támogatásból.

Zs. K.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A szociális szövetkezet 2016 végén alakult, működésük fenntartása érdekében pedig igyekeznek kihasználni a pályázati lehetőségeket. Az év első hónapjaiban lett kész az európai megfelelőséggel bíró komplett húsüzem, jelenleg ideiglenes engedéllyel rendelkeznek, várhatóan május közepén kapják meg a végleges engedélyt a működésre.

A fejlesztést megelőzően minimális füstölt árut tudtak készíteni, javarészt csak tőkehúst értékesítettek, az új beruházásnak köszönhetően most viszont lehetőség nyílik akár bérmunkát is vállalni, illetve nagyobb mennyiségben saját hústermékeket előállítani. Egy másik nyertes pályázatnak köszönhetően pedig az eszközeiket tudják fejleszteni a hatékonyabb munkavégzés érdekében.

Bodor Nóra, a szociális szövetkezet vezetője elmondta, az alapanyagokat helyből próbálják beszerezni, így garantálni a minőséget. A füstölt termékekhez használt őrölt pirospaprikát például a Start Munka Program keretében helyben állítják elő. A helyi értékesítésen kívül jelenleg négy helyre szállítanak Pécsre, de remélik, hogy a vendéglátóhelyek nyitásával további helyeken is tudnak majd előállított termékeikből értékesíteni.

Címkék#húsüzem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!