Jótékonyság

2021.04.02. 13:30

Futással támogatták a betegséggel küzdő lányt

A Széchenyi térről indulva több mint hatvan kilométert futott Szekszárdig vasárnap a hidasi Szitó Ervin és sporttársa, Gelányi Attila, hogy így támogassanak egy Szekszárdon élő, mellrákkal küzdő lányt. A jótékonysági futással szerették volna felhívni a figyelmet, nagy szükség van a segítségre, hogy a család finanszírozni tudja a gyógykezelést.

M. R.

Forrás: unsplash.com

Szitó Ervin a család egyik barátja, amikor hallott az esetről, rögtön az ügy mellé állt, és elkezdte szervezni a futást. A járványhelyzet miatt sajnos nem tudtak sokan csatlakozni, a teljes távot csak ketten futották le.

Az úton Berg Csaba, Hidas polgármestere autóval kísérte őket, aki szükség esetén biztosította nekik a frissítőt.

Hosszabb-rövidebb szakaszokon azért bekapcsolódtak a sporttársak. Az elején mi is velük futottunk, a Budai vámig kísértük őket, hogy így is támogassuk ezt a nemes kezdeményezést.

A két férfi a várost elhagyva aztán a 6-os úton haladt tovább a tolnai megyeszékhely felé, ahova kora délután érkeztek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!