fejlődjön a vidék!

2021.04.24. 14:31

Pályázati forrásból épül-szépül Gödre

M. R.

Gödrén óvatosan kerekezzünk, nehogy elessünk nézelődés közben

Az elnyert támogatásoknak köszönhetően folyamatosan fejlődik a falu, a beruházások érintik többek között az óvodát, a Kálvária-dombot és bizonyos útszakaszokat is. Ahogy Gelencsér Gábor polgármestertől megtudtuk, a napokban befejezhetik az óvodai tornaszoba kialakítását, de az intézményt érintő fejlesztéseknek ezzel nincs vége, hiszen várhatóan augusztusban a melegítőkonyhát is felújítják.

Tavasszal több útszakasz megújul, Gödreszentmárton településrészen a Hunyadi utcát és a Dózsa György utcát, Kiskeresztúr településrészen pedig a Kossuth Lajos utcát érintik a munkálatok. Több, a Magyar Falu Program keretében elnyert pályázatuk folyamatban van, ilyen a szolgálati lakás kialakítása egy önkormányzati tulajdonú ingatlan felső szintjén. A felújítás mellett az épület tetőszerkezetét is lecserélik. A Gödrei Polgárőr- Egyesület új székházat kap, ehhez az önkormányzattól kapott ingatlan tetőfelújítása és belső átalakítása szükséges.

A Kálvária-dombon – amelyhez a faluból már egy gyalogösvény vezet – megújultak a stációk és maga az épület. A stációképek elkészítésével egy pécsi keramikust bíztak meg, ezek elkészültek, hamarosan a helyükre kerülhetnek.

A polgármester azt is elmondta, hogy egyedi szennyvízkezelő berendezések beszerzésére is sikeresen pályáztak, immár a második ütemben. A közelmúltban 70 helyszínre telepítettek ilyen berendezéseket, most a 160 millió forintos pályázatnak köszönhetően újabb 48-at építenek be.

Mindezek mellett több pályázatot beadtak már, amelyek eredményére várnak. Szükség lenne a csapadékvíz-elvezető rendszer rendbetételére, erre kértek támogatást. A piactér bővítésére vonatkozó pályázatuk elbírálás alatt áll, illetve a sporttelepen található játszótér felújítása is a tervek között szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!