Mégis megvalósulhat a tervük

2021.04.18. 18:26

Szabadtéri tantermeket alakítanak ki a siklósi gimnázium udvarán

A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium – alkalmazkodva a körülményekhez – szabadtéri tantermek kialakítását tervezik az iskola udvarán. Elképzeléseik megvalósításához pályáztak támogatásért, ám sajnos nem nyertek forrást a projektre, viszont a helyi széles összefogásnak köszönhetően remélik, hogy megvalósíthatják a beruházást.

Zs. K.

Fischer Zsolt intézményvezető elmondta, a külső tantermek mellett egy 40 négyzetméteres szabadtéri színpadot is terveztek az udvarra, illetve száz leylandi ciprust ültetnének a területre. A projekt ugyan nem nyert pályázati támogatást, viszont a partnereik, az iskolát támogató intézmények és vállalkozók segítségének köszönhetően nem mondtak le a megvalósításról.

A kétmillió forintos önrész mellé a költségek hiányzó részét megpróbálják összegyűjteni, melyhez a helyi Várunkért és Városunkért Egyesület is segítő kezet nyújt. A szervezet 100 ezer forintot ajánlott fel erre a célra, és egy civil kezdeményezést indítva segít a hiányzó forrás összegyűjtésében.

A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium egyébként az idén ünnepli megalapításának 65. évfordulóját. Ennek jegyében számos programot terveztek, melyeket a járványhelyzet részben vagy teljes egészében felülírt. Ami viszont biztosan megvalósul, az egy 300 oldalas évkönyv megjelentetése. A megvalósításhoz az iskola vezetősége, a Mohácsi Tankerületi Központ, valamint külső támogató partnereik is nagymértékben hozzájárultak. Az évkönyv az elmúlt 65 évben végzettek visszaemlékezéseire épül, és kronologikus sorrendben idézi fel az eseményeket. Szeretnének továbbá a jubileumi évhez kapcsolódóan négy korábbi igazgató nevére keresztelni négy tantermet is az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!