Indulhat a fejlesztés

2021.05.14. 14:00

Befogadó kaptár épül a komlói művészeti csoportoknak

A játszótér bontásával veszi kezdetét a helyi művészeti csoportoknak új otthont adó, kétszintes Kaptár építésének előkészítése. Az új létesítmény kialakításával együtt a 48-as tér is teljesen megújul.

Wald Kata

Fotó: Laufer László

A játszótér elbontásával veszi kezdetét a Kaptár építésének előkészítése – a kétszintes, a helyi művészeti és kézműves csoportoknak új otthont adó, évtizedekkel ezelőtt megálmodott létesítmény a Komlói Színház és a Közösségek Háza közötti területen kap helyet, a beruházásra tavaly év végén mintegy 635 millió forint kormányzati támogatást kapott a város. A látványtervek elkészültek, az épületben kamaraterem, több próbaterem, öltözők és közösségi helyiségek kapnak majd helyet. A többfunkciós létesítmény nemcsak a helyi művészeti csoportok, de például az évről évre egyre népszerűbb Komlói Amatőr Színházi Találkozó helyigényét is kiszolgálja majd.

Az épület az elbontásra kerülő játszótér helyén magasodik majd, a gyerekek azonban nem maradnak szórakozás nélkül, hiszen a 48-as tér teljesen átalakul. A füves területen egy rekortán borítású új játszóteret építenek, továbbá a Közösségek Háza környezete is modernizálódik – korszerű bekötőutat terveznek, és parkolókat alakítanak ki a kulturális intézmény bejáratáig, ezen kívül többek közt új járdát, padokat, közvilágítást is kap a közösségi térnek szánt terület. A támogatói okirat szerint a beruházásnak az év végéig kell elkészülnie.

Négy projekt valósulhat meg

Mint ismeretes, négy nagy projekt megvalósítására kapott összesen mintegy 3,5 milliárd forint kormányzati támogatást tavaly év végén Komló. Ennek köszönhetően épül meg a Kaptár, ezen kívül a Bétai elkerülő út kialakítására is kapott a város forrást, a szintén régóta tervezett Dinó projekt részeként pedig új kiállítótérrel és látogatóközponttal bővülhet a könyvtár épülete. Ezen kívül a megépülése óta csak foltozgatott, Kisbattyánba vezető útszakasz is megújulhat kormányzati támogatásból, a projekt az útfelület felújítása mellett csapadékelvezetést és a buszmegállók rendezését is magában foglalja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!