jótékonyság

2021.05.16. 10:19

Kupakot gyűjtenek a komlói fa alatt

Húsvét előtt mutattuk be lapunkban egy komlói hölgy kezdeményezését, akinek ötlete nyomán évről évre feldíszít a lépcsőházában lakó közösség egy gyönyörű tojásfát.

T. V.

Fotó: Laufer László

Kodráné Ignáczy Enikőt most újra meglátogattuk, s megcsodáltuk az átalakult fát a tömbház előtt. A nyuszis, húsvéti mintájú tojásokat felváltották a piros szívecskék.

Mint mondta, május elsejére színes szalagokkal díszítette a fát, majd anyák napjára kerültek fel a szívek az orgonafára. Ám május első vasárnapja után sem szedte le a díszeket a fáról.

– A beteg gyerekek részére már régóta gyűjtünk kupakokat a lépcsőházban. Most pedig arra gondoltunk, hogy nem szedjük le a szíveket, és az orgonafa alá elhelyezünk egy táblát, hogy itt gyűjtjük a kupakokat. Kihelyeztünk egy sisakot, ebbe gyűjtjük most a kupakokat. Külön öröm számunkra, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt sokat raknak bele – fogalmazott a hölgy.

Az összegyűjtött kupakokat egy nyugdíjasklubba viszi el, akik továbbítják Budapestre, egy központi helyre, ahonnan szétosztják a rászorulók részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!