nem forog

2021.05.15. 19:01

Megjavítják a tettyei malomkereket

A Tettye-pataknál lévő malomkerék a városrész egyik fő látványossága – legalábbis az volt, hiszen az utóbbi időben az állapota igencsak leromlott.

M. R.

Fotó: Laufer László

Alga telepedett meg rajta, vízköves volt, ráadásul a csapágya is eltört, emiatt nem forog. Lapunk már februárban is foglalkozott ezzel a témával, akkor a Biokom Nkft.-től azt a tájékoztatást kaptuk, hogy amint az időjárás megengedi, helyreállítják a malomkereket.

Ez hamarosan megtörténhet, hiszen úgy tudjuk, hogy a kereket a napokban kiemelik helyéről, hogy megjavítsák. Szerda délelőtt jártunk a helyszínen, akkor a városüzemeltetési cég szakemberei éppen az ott lévő betonból készült utcai bútorokat vitték el. Akkor mondták, hogy legközelebb a malomkeréken lesz a sor, amely a karbantartás után remélhetőleg ismét a Tettye-tér egyik fő látványossága lesz.

Fotó: Laufer László

A malomkereket egyébként 2011-ben az Európa Kulturális Fővárosa Projekt keretében helyezték el a patak fölé, utalva a hely vízimalmokkal tarkított történetére, emléket állítva a pécsi ipar bölcsőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!