járvány

2021.05.10. 12:22

Népszerűek voltak a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület online programjai

A szigetvári Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület a járványhelyzetben sem tétlenkedett. Jelenléti rendezvényeket ugyan nem tarthattak az elmúlt időszakban, így az online térbe ültették át programjaikat.

T. V.

Forrás: Shutterstock

Auguszt-Baranyai Szandra, az egyesület elnöke elmondta, hogy több pályázat kapcsán lehetőség volt az online megvalósításra, ennek értelmében három hónap alatt mintegy 25 programot szerveztek.

– Ezek között voltak kisebbek és nagyobbak is, olyanok, amelyek kifejezetten gyerekeknek szóltak, de olyanok is, amik kizárólag szülőknek. A felnőtteknek szólt egy csevegőklub, volt baba-mama program is, a Kerekítő foglalkozás – mondta lapunk kérdésére az elnök.

A témakörökhöz kapcsolódva egységcsomagokat is készítettek

Tematikus rendezvényeket is szerveztek, ilyen volt például a farsangi mulatság és a húsvét, melyeket a Csillagvirág Egyesülettel – akik főként hagyományőrzéssel, néptánc­oktatással foglalkoznak – közösen tartottak. A szabályokat betartva, húsvétkor szabadtéri programra hívták a családokat, kincskereső versennyel készültek számukra, mely igen népszerű volt. A témakörhöz kapcsolódva egységcsomagokat is készítettek, ezekre lehetett regisztrálni, majd átvenni őket.

– Húsvétkor úgy osztottuk be az időt, hogy a különböző családok ne találkozzanak egymással, így biztonságos körülmények között, ám mégis kellemes hangulatban telt az esemény – fogalmazott Auguszt-Baranyai Szandra. – Ezt szeretnénk folytatni a nyári időszakban is, ugyanígy családoknak, baráti társaságoknak szerveznénk kincskereső versenyt.

Az egyesület elnöke az online rendezvényekről elmondta, nagyon pozitívak a tapasztalatok, egy-egy videójukat több ezren megtekintették. A BázisPont Közösségi Tér és Közösségi Kávézó még nincs nyitva, ez a közeljövőben várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!