strand

2021.05.23. 15:30

Sokan mártóztak meg a vízben az első napon

Várakozáson felüli volt a vendégek érdeklődése a Harkányi Gyógyfürdő újranyitása kapcsán.

Zs. K.

Kinyitott a Harkányi Gyógyfürdő a minap, a nyitást pedig nem csak a komplexum dolgozói, hanem a vendégek is nagyon várták, ezt mutatja az is, hogy a 10 órai nyitás előtt már jóval korábban itt várakoztak a belépésre. Jókedvvel várták a nyitást a látogatók, a sorokból felszabadult a vidámság, amikor az első pénztár kinyitott.

Marosi-Melles András, a Harkányi Gyógyfürdő elnök-igazgatója elmondta, várakozáson felüli volt a vendégek érdeklődése a nyitás napján.

– A tavaly tavaszi újranyitáskor nagyon kedvezőtlen vendéglétszámaink voltak, hetekig – szinte egy hónapig – alig volt vendég, így most nagyon örültünk, hogy a várakozások szerinti belépőlétszám többszöröse érkezett, már a délelőtti órákban. Déli 12 órához közelítve már több mint 270 vendég lépett a fürdőbe. Sok visszatérő látogató van, akik nagyon jó hangulatot varázsolnak a medencében, integetnek, köszöntik a régi ismerősöket és láthatóan örömmel fürdőznek nálunk – fogalmazott a fürdőigazgató. – A mai vendéglétszám előremutató jel, hogy rövid időn belül be fog indulni a forgalom – tette hozzá.

A gyógyfürdőben jelenleg a fedett és a kültéri gyógymedencét, valamint a Lepke medence nyugati (épülethez közeli) oldalát vehetik igénybe a vendégek.

A benti gyógymedence körülbelül 38, a kinti 36-38 Celsius-fokos, a Lepke medence pedig legalább 32 fokos hőmérsékletű, ez utóbbiban egyébként a zuhogó eső ellenére is megmártózott néhány bátrabb fürdőző.

A fürdő vezetősége június 16-ig egy egységes 2500 forintos kedvezményes jegyárat határozott meg, és már a strandnyitást is előkészítették, a 13 és fél hektáros ősparkban több mint ezer ősfával, és kilencezer egynyári virág kiültetésével, 120 pálmafa kihelyezésével várja a vendégeket.

A város önkormányzata és a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezetősége a Covid-osztályokon, illetve a frontvonalban dolgozók (orvosok, ápolók, beteghordók, takarítók, mentősök) áldozatos munkáját kedvezményes belépővel szeretné megköszönni. Számukra alkalmanként 1000 forintos strand- és gyógyfürdőbelépőt kínálnak a június 15-e és december 31-e közötti időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!