Helyi közélet

2021.05.27. 07:00

Szakács László bevándorláspárti uniós terveket reklámozott

A szocialisták baranyai politikusa olyan uniós terveket, elképzeléseket vett védelmébe a magyar kormánnyal szemben, amelyek felpörgetnék a migrációt.

Vizvári Soma

Az EU visszaszorítaná az illegális bevándorlást, Orbán azonban ezt megvétózza – hangoztatta pár nappal ezelőtt Szakács László egy Facebook-bejegyzésében. Az MSZP baranyai országgyűlési képviselője mindezt a balliberális HVG egyik cikkére hivatkozva állította, csakhogy a portál írásában olyan uniós javaslatokat sorol fel, amelyek nem a határvédelem erősítését, vagy a szabályok szigorítását tűzték ki célul, hanem épphogy a bevándorlás felpörgetését. A szóban forgó tervek ugyanis, mint a kékkártya-rendszer, a Cotonoui Megállapodás megújítása, valamint a Európai Parlament azon jelentése, amely a migráció legális csatornáinak létrehozását javasolja, mind az unióra nehezedő bevándorlást növelnék. A magyar kormány pedig ezeket értelemszerűen elutasította, a szocialista Szakács László viszont védelmébe vette.

A témával kapcsolatban több kormánypárti politikus is megfogalmazta a kormány egyértelmű álláspontját. Varga Judit igazságügyi miniszter például Facebook-oldalán úgy fogalmazott: „Miközben az egész világ a koronavírus elleni védekezéssel van elfoglalva, Brüsszelben a baloldal ismét a bevándorlás propagálását vette napirendjére. A multikultit vígan hirdető brüsszeli elit újabb migrációs jelentésről tárgyalt, amely sem a határvédelem megerősítésére, sem az illegális migráció megállítására nem tartalmaz javaslatokat, ugyanakkor az emberi jogokra hivatkozva a betelepítést szorgalmazza Európába.”

Lapunk írásban kérdést intézett Szakács Lászlóhoz, arra voltunk kíváncsiak, hogy az MSZP baranyai képviselője támogatja-e a bevándorláspárti uniós terveket, hiszen azokról pozitív hangnemben posztolt, de a szocialista politikus lapzártánkig nem küldött választ.

MSZP-sek a bevándorlás mellett

Mint ismert, a szocialisták Szakács Lászlót indítják a baloldali előválasztáson a Baranya 2-es körzetben. MSZP-s társelnökei pedig nemrég Komlón jártak, hogy mellette kampányoljanak. Emlékezetes, Kunhalmi Ágnes 2015-ben sajtótájékoztatón jelentette ki: „...ma a bevándorlással kapcsolatban nincs érdemi problémája Magyarországnak. Ez a probléma, ez egy álprobléma. Nem létezik. Ez a Fidesz által generált hiszti és műbalhé”. Kunhalmi Ágnes egy ízben azt is fejtegette a déli határkerítéssel kapcsolatban, hogy „A Fidesz-kormány megkezdte a vasfüggöny újraépítését. [...] Az ország többsége nem akar falat a déli határra”. Tóth Bertalan pedig 2016-ban országos körútra indult, és arról győzködte az embereket, ne vegyenek részt a migránsok betelepítési kvótájának referendumán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!