Veszélyes élet

2021.06.28. 09:01

Balesete buktatta le a motoros kokainfutárt

Előkészítő ülésen tárgyalja hétfőn délelőtt a Pécsi Járásbíróság annak a férfinak az ügyét, aki jelentős mennyiségű kokaint szállított. Az eset tavaly májusban történt, és a kábítószerfutár lebukásához egy közlekedési baleset vezetett.

Zs. J.

Forrás: Police.hu

A rendőrségre bejelentés érkezett tavaly május 23-án, hogy Pécs határában, a 66-os úton összeütközött egy személyautó és egy motorkerékpár. A baleset azért történt, mert az autót vezető férfi lefékezett, a mögötte haladó motoros pedig valószínűleg nem tartotta be a követési távolságot, ezért hátulról az autónak hajtott, és leesett a járműről.

A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol a hátzsákjának leltárba vétele során az egészségügyi dolgozók két tégla formájú, nejlonzacskóba csomagolt gyanús tömböt talált.

A kiérkező rendőrök a csomagoknál gyorstesztet végeztek, ami kokaint jelzett. A több mint két kilogramm tömbösített, úgynevezett „felütés” előtti állapotú kokaint a férfi feltételezhetően Siófokról szállította ismeretlen helyre, ebben a baleset akadályozta meg.

A rendőrök a kokaint lefoglalták, amelynek feketepiaci értékét 50 millió forintra becsülték. A nyomozóhatóság a 43 éves nemesnádudvari férfi lakóhelyén házkutatást tartott, ahol további kábítószergyanús anyagokat, illetve informatikai eszközöket és vagyonbiztosítás céljából egy nagy értékű személyautót is lefoglaltak.

Az elvégzett szakértői vizsgálat megállapította, hogy a férfi által szállított kokainbázis mennyisége negyvenszer haladta meg a jelentős, és négyszer a különösen jelentős mennyiséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!