megemlékezés

2021.06.03. 19:18

Emlékművet avattak a Nemzeti Összetartozás Napjának előestéjén Magyarbólyban (Galéria)

Holnap a Trianoni Békediktátum 101., és a Nemzeti Összetartozás megünneplésének 11. évfordulójára emlékezünk, határon innen és túl.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Löffler Péter

A nemzeti emléknap előestéjén, azaz ma, Magyarbólyban tartották a kistérség központi megemlékezését.

A református templom kertjében Busz Balázs polgármester köszöntőjét követően ünnepi beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

A magyarbólyi iskola diákjai megható műsorát követően pedig a résztvevők mécsest helyeztek el a történelmi eseménynek emléket állító faragott szobornál, melyet Balogh László református lelkész áldott meg. Ezután ökumenikus istentiszteletet tartottak, majd Rákász Gergely koncertorgonista műsora zárta a programot.

 

A rendezvény a helyi önkormányzat. a Magyarbólyért Egyesület, és a Villány Környéki Apró Falvakért Egyesület közös szervezésében, a Falusi Civil Alap támogatásával valósult meg, szép számú helyi és környező településeken élő lakos részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!