Postabontás

2021.06.11. 16:45

Hetven felett nincs biztosítás, vagy csak drágán

Meg kell vallanom, nem jó érzés, hogy egy bizonyos kor felett ilyen akadályokkal kell, hogy szembesüljön az ember, írta olvasónk

bama.hu

Budapest, 2019. szeptember 2. Egy postás rezsi-utalványt kézbesít egy XIII. kerületi nyugdíjasnak 2019. szeptember 1-jén. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszûnt, most 9 ezer forint értékû rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Azon, hogy a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítások árai között ugyanarra az autóra vonatkozóan több tízezer forint is lehet az eltérés, szerintem már nem csodálkozik senki. Mindenki tudja, hogy ha közeleg az évforduló, akkor érdemes a különböző biztosítótársaságok következő évre vonatkozó ajánlatait egymással összevetni, hogy a lehető legkedvezőbbet ki tudja választani az ember.

A tavaly év végi földrengés kapcsán azt is láthattuk – hiszen a Postabontás rovatban is többször terítékre került a téma –, hogy mennyire eltérő ilyen kár­esemény kapcsán a biztosítók gyakorlata: volt ügyfél, akinek hiába repedt meg a fala a földmozgás következményeként, a helyszíni szemle után semmilyen kártérítést nem kapott, és volt, akinek csak fotót kellett beküldenie, és akadékoskodás nélkül rendeződött a kártérítés.

Mindezek azért jutottak eszembe, mert a minap sajnos a saját bőrömön tapasztalhattam, hogy mekkorák a különböző cégek közti eltérések. Külföldi nyaralást tervezünk, szeretnénk utasbiztosítást kötni.

Semmi extra, csak a szokásos: ha kórházi ellátásra van szükség, vagy ha a poggyászunkkal valami baj történik, ne kerüljünk nehéz helyzetbe. Elmúltam hetvenéves – itt kezdődik a probléma. Az egyik helyen közölték, hogy a korom miatt ilyen biztosítást nem tudnak kötni. Egy másik társaság pedig olyan árat mondott, ami többszöröse annak, amit a fiatalabbak fizetnek. A hetven felettiek ekkora rizikófaktort jelentenének?!

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!