Befejezésre vár

2021.06.07. 17:30

Idén se nyit ki a közkedvelt kelet-mecseki kis strand

Idén se nyit ki a szászvári strand – hozta meg a nehéz döntést a település képviselő-testülete a minap tartott munkaértekezleten. Több ok miatt marad zárva idén is a fürdő: a szigorú járványügyi előírások mellett a nyitás ellen szól az is, hogy a gépház felújítása még nem készült el.

W. K.

Forrás: Sz.Ö.

A munkálatokat elkezdték ugyan, de még sok feladat van hátra – a költségeket az önkormányzat önerőből nem tudja vállalni, hónapok óta várnak a pályázati lehetőségre.

Az 1935-ben épült szászvári strandon komolyabb korszerűsítésre utoljára csaknem húsz évvel ezelőtt, 2003-ban került sor, amikor is korszerű vízforgató-berendezéssel, új öltözőépülettel, parkosított környezettel bővült a Mecsek oldalában lévő létesítmény. Később büfé is nyílt, és további előrelépés, hogy 2015 óta a gyermekmedence vizét napkollektorok melegítik. A helyi lakosokon kívül jellemzően Komlóról, Bonyhádról és a környező településekről érkeztek a fürdőzni vágyók nyaranta Szászvárra, de Pécsről is egyre több vendég kereste fel a fürdőt az utóbbi években.

A strand már a tavalyi szezonban se fogadott vendégeket: a zárvatartás fő oka akkor a járványügyi helyzet volt, a vírus terjedése miatt biztonságosabbnak látták, ha nem fogadnak vendégeket. Mindemellett az elavult gépház már akkor se tette lehetővé a nyitást, a megfelelő vízminőség biztosításához elengedhetetlenné vált a modernizálás. A felújítás mintegy ötmillió forintba kerülne, ezen kívül a medencére is ráférne már a renoválás – az önkormányzat saját forrásból ezeket a beruházásokat nem tudja megvalósítani.

A helyzetet nehezíti, hogy a korábbi esztendőkben mintegy kétmillió forint vízdíjtartozást halmozott fel a létesítmény – ezt sikerült rendezni, jelenleg nagyjából 500 ezer forintra rúg a strand vízdíjhátraléka.

A testület döntése szerint a felújítási munkálatokat ütemezve folytatják, a terület rendben tartásáról, a fűnyírásról a zárvatartás ellenére is gondoskodik az önkormányzat. Felmerült továbbá az ötlet, hogy színesíteni is lehetne a strand kínálatát: pingpongasztalok, homokos röplabdapálya, homokozó, gyerekeknek való játszótéri elemek telepítésének a gondolata is felvetődött. Cél, hogy a jövő nyáron egy megújult strand fogadja a vendégeket Szászváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!