Csúszásban a projekt

2021.06.18. 07:00

Még várat magára a Havihegy rendezése

Az előzetes ígéret ellenére június vége helyett, július végére lehet kész a Havihegy és környékének rendezése. Még a gyalogjáró híd felújítása is körülbelül egy hónapig tart, addig tehát marad a gyalogosoknak az autóúton való közlekedés.

Vizvári Soma

Fotó: Löffler Péter

A Tettyét a Haviheggyel összekötő fahíd felújítási munkálatait a Biokom NKft. által megbízott alvállalkozó jelenleg is végzi, a helyreállítással várhatóan július 15-ig készülnek el – válaszolta az önkormányzat lapunk érdeklődésére. Ezek szerint a projekt csúszásban van, ugyanis Meixner Barna, a Biokom ügyvezetője korábban még azt mondta, a Havihegy környékének rendezését várhatóan június végére fejezik be.

Ennél is későbbre tolódik a munkálatok elvégzése a sétányon. „A teraszkilátó terület állékonyságának földtani szakértői vizsgálata befejeződött, ott ennek megfelelően folytatódik a munka. Gyártják már a későbbiekben kikerülő korlátelemeket, és megkezdték a parkosítást is. Mindezek előtt a Biokom NKft. szakemberei a főbb teendőket már elvégezték, megtisztították a területet, felújították a padokat és hulladékgyűjtőket, megtisztították a kandelábereket. A sétánnyal kapcsolatos munkálatok várhatóan július 31-ig befejeződnek” – tájékoztatta lapunkat a pécsi önkormányzat sajtóosztálya.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a gyaloghíd felújítása miatt a gyalogosoknak az autóúton kell sétálniuk, autók, buszok mellett, ami rendkívül balesetveszélyes, ezért is lényeges kérdés, hogy mikor készülnek el végre a felújítással.

Szintén lapunkban jelent meg nemrég, hogy a baloldal Havihegyre gondolt kilátós ötlete az előző városvezetés munkájának köszönhetően valósulhat meg. A jobboldali városvezetés ugyanis már 2010-ben elindította azt az évekig tartó jogi folyamatot, amellyel az itteni dupla telken található, elhíresült egykori Pongrácz-kertet szerezte meg a város kisajátítási eljárással. A közpark besorolást kapott természetvédelmi területen, a cél már akkor is az volt, hogy rendezzék a sétány melletti környezetet, a látképet biztosítsák, és így ennek érdekében az akkor még itt található magánemlékhelyet el is bontották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!