Szükséges munkálatok

2021.06.09. 16:19

Rövidesen rendezik a patak medrét Szászváron

Hamarosan indul a Völgységi-patak mederrendezése – mint ismeretes, a csapadékvíz okozta károk kockázatának megelőzését célzó beruházásra 100 millió forint támogatást nyert a település.

W. K.

A Főcsatorna mederszelvény bővítése

Forrás: Aquaprofit Zrt.

Szükségszerűek a munkálatok, mivel nagyobb esőzések esetén rendszeresen előfordult, hogy a víz elárasztotta a Meggyes utcát. A szászvári önkormányzat és a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi partnerségében megvalósuló projekt során a medret betontáblákkal erősítik meg, az a fejlesztés eredményeként a későbbiekben mintegy 25 centiméterrel magasabb vízoszlop befogadására, elvezetésére válik alkalmassá.

A tervek szerint az építkezés június 15-én indul, a munkálatok várhatóan két hónapot vesznek majd igénybe. A kivitelezővel a szükséges egyeztetéseket a minap lefolytatta az önkormányzat, a beruházást folyamatosan műszaki ellenőr kíséri majd figyelemmel.

A vízhasznosítás fontosságára is figyelmeztetnek

A projekt megvalósítása során szemléletformáló lakossági fórumot és gyermekprogramot is szerveznek a beruházók – ezek segítségével szeretnénk felhívni a szászváriak figyelmét a hatékony vízkárelhárítás, valamint a csapadékvíz öntözési célú visszatartásának kiemelt fontosságára, a fejlesztés hosszú távú kedvező hatása érdekében a patakmeder karbantartásának és tisztán tartásának hangsúlyozásával.

Képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!