fejlődő vidék

2021.06.09. 13:26

Tudnak élni a lehetőséggel Szalatnakon

A község lendületes fejlődésnek indult az elmúlt két évben, amelyet nagyban segített a hazai forrású Magyar Falu Program.

Zs. K.

Ennek köszönhetően belterületi utakat újítottak fel, létrehoztak egy új orvosi rendelőt, ahol az általános rendelés mellett természetgyógyászati és hiánypótló, a vidéki lakosok számára nehezen elérhető szakrendeléseket szerveznek. A polgármesteri hivatal is új helyre költözhetett át, tehát látható és a lakosok számára is érzékelhető fejlődés indult meg.

– Az utóbbi két évben hét család választotta Szalatnakot otthonául, amely egyrészt köszönhető a kormány családtámogatási programjának, a falusi csoknak, másrészt pedig az emberek megtalálják az élhető településeket, és oda szívesen költöznek – mondta Gulácsi Erika, Szalatnak polgármestere.

A vidékfejlesztési agrármérnök végzettségű községvezető kiemelte, hogy a faluban sokan tartanak állatot, főként baromfit, egyre többen csatlakoznak a Hegyháti Gyerekesély Programhoz, melynek köszönhetően bevételre tesznek szert az uborkatermesztésből.

– Szakmaiatlan és számunkra sértő azt mondani – amivel most az ellenzéki pártok jelöltjei próbálnak kampányolni –, hogy nem indult el a vidék fejlődése. Az intézkedésekkel lehet élni, ezek a források segítenek a fejlődésben. Nem gondolom, hogy kell nekünk egy világmegváltó ötlet, pont Szalatnakon, ahol a közmunkaprogram keretében is értékteremtő munkát végeznek a dolgozóink – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!