Mesterképző program

2021.06.21. 12:29

Újra csak mestereket képeznek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában

Június elején három szakmában is indított támogatott mesterképzést a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. A 12 autószerelő, a 7 festő, mázoló és tapétázó és a 10 kozmetikus mesterjelölt június és július hónapban pedagógiai módszertani, vállalkozásvezetési ismereteket sajátít el.

W. K.

Forrás: Shutterstoc

Fotó: Shutterstock

Ezt követően augusztus végén kezdődik meg a szakmai elméleti és gyakorlati oktatás, ahol a mesterjelölteknek számos területen kell bizonyítaniuk azáltal, hogy kibővítik tudásukat és jártasságot szerezzenek olyan technikák alkalmazásában, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy szakmájuk mesterévé váljanak. A megmérettetés, a többnapos mestervizsga október és november hónapban vár a résztvevőkre.

A baranyai gazdasági önkormányzat a vírushelyzet ellenére az idei első félévben is folytatta mesterképző programjait. Az első félévben indított kurzusok keretében cukrászok, festő, díszítő, mázoló és tapétázó szakemberek, kozmetikusok és pincérek szerezhették meg szakmájuk legnagyobb minősítését. Sokan éltek a támogatás lehetőségével is, hiszen korlátozott számban a kamara juttatást ítélhet oda a jelentkezőknek.

A támogatás odaítélésének alapvető feltétele a duális képzésben tanulók gyakorlati képzésében való részvétel, vagy annak vállalása, hogy a jelölt, illetve a vállalkozás, a támogatott mesterképzés elvégzését követően abba bekapcsolódik.

Képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!