szakmai verseny

2021.07.17. 10:03

Élen végeztek a baranyai diákok

Kimagasló sikereket értek el a baranyai diákok az ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak országos versenyén, melynek végeredményeit a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal tette közzé.

Zs. J.

Nagykanizsa, 2021. május 5. Diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképzõ Iskolában 2021. május 5-én. Történelembõl középszinten 66 ezer, emelt szinten mintegy 8 ezer diák érettségizik. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A Szociális ismeretek írásbeli döntőjébe 15 diák került, ebből négy a Baranya Megyei Szakképzési Centrum Komlói Technikumból. A komlói iskola végzősei kiválóan teljesítettek. Kenyeres Fanni első helyezést, Horváth Melissza harmadik, Lusek Réka negyedik, míg Bakó Csilla kilencedik lett. Az ország összes technikumából neveztek a versenyre, amelynek második fordulójába, azaz döntőjébe 15 diák került be, négyen a komlói intézményből.

Felkészítő tanáraik: Hajdú Erika, Somodi Ildikó, Szarka Anikó és Vlasits Anikó voltak. Érdemes megemlíteni, hogy a szociális ismeretek rendkívül összetett tantárgy. A tanulók már 9. osztálytól tanulják, amely a pszichológia, társadalomismeret, szociálpolitika, gondozástan és egészségtan témaköreire épül, és 13 tantárgy keretében foglalkoznak vele elméletben és gyakorlatban egyaránt.

Kibérelték maguknak a dobogót a baranyaiak

A Táncos ismeretek döntőjében a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum végzősei taroltak. Első helyezett Farkas Panna, második Karsai Lúcia, Szorre Dorka negyedik, míg hatodik Jaks Jázmin Rita lett.

A végzős diákok összesen 60 ágazatban mérethették meg tudásukat, így hajózási, kozmetikai, fodrászati, kertépítési, postaforgalmi ismeretekben. A döntőbe jutottak és a győztesek listáját a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal saját honlapján tette közzé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!