megnőttek a költségek

2021.07.17. 10:51

Felújítanák a Szent István utcát Villányban

Az építőipari kivitelezői árak folyamatos emelkedése az önkormányzatokat is érinti, Villányban például a Szent István utca felújításához kell most pluszforrásokat előteremteni.

Zs. K.

Fotó: May Peter 20/92-71-235

Az utcában korábban elvégezték a vízvezeték-rekonstrukciót, majd a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert támogatásból a csapadékvíz-elvezetés problémája is megoldottá vált, az útburkolat és a járda felújítása azonban még várat magára. Mayer István, Villány polgármestere elmondta, erre az önkormányzat egy belügyminisztériumi pályázaton támogatást nyert, és önerőt is biztosított a fejlesztés megvalósítására, azonban a megemelkedett kivitelezői árak miatt sajnos így sem elegendő az összeg.

Mostanra 120 millió forintra nőttek a költségek

– A tavalyi árak alapján összesen 60–80 millió forinttal kalkuláltunk ennek az utcának az út- és járdafelújítására, a most elkészült tervek szerint azonban 120 millió forintra tehetőek a kivitelezés költségei. Most olyan műszaki tartalomváltoztatást próbálunk eszközölni, amely a beruházás beltartalmán, a használhatóságán, fenntarthatóságán nem ront – mondta a városvezető. Hozzátette, a cél nyilvánvalóan az, hogy minél hamarabb felszámolásra kerülhessenek a jelenlegi állapotok, és megtörténhessen az utca teljes körű felújítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!