Magyar Falu Program

2021.07.31. 08:44

Ingyen kaphatnak chipet a kutyák Szászváron

A felelősségteljes állattartás ösztönzése érdekében pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program keretében a szászvári önkormányzat annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak a nem kívánt állatszaporulat mérséklésében.

W. K.

Forrás: Shutterstock

Fotó: xkunclova

A támogatás fő célja, hogy mindazok számára biztosítsák kutyáik és macskáik veszettség elleni oltását, ivartalanítását, illetve az ebek mikrochippel történő megjelölését, akik elsősorban szociális helyzetükből adódóan nem képesek mindezt elvégeztetni. Az egymillió forintos pályázati forrásból az előzetes igényfelmérés alapján 13 család 27 kutyáját és 10 macskáját ivartalanítják, oltják be, illetve látják el chippel.

A Magyar Falu Program keretében a Hársvirág Óvoda régi épületrészének felújításához is kért pályázati támogatást a szászvári önkormányzat – az 1959-ben átadott ingatlanban a víz- és villanyvezetékek cseréje mellett a mosdó teljes felújítását tervezik, a mai kor elvárásainak megfelelő szaniterek, csapok felszerelésével. A régi épületrész csoportszobájának modernizálása is időszerű – a pályázati támogatásból a falak vakolását, szigetelését, festését, a nyílászárók cseréjét tervezik elvégeztetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!