Pezsgés

2021.07.06. 18:50

Izgalmas tárlat debütált a pécsváradi várban

 Újra pezsgő kultúrélet zajlik a nyitott kapuk mögött, a tavalyi bezártság után végre minden tárva-nyitva áll, és érdekes programokat kínál a pécsváradi vár a látogatók számára.

F. Sz.

Forrás: Wikipédia

Ahogy lapunkban már megírtuk, Pécsvárad igazi programkavalkádban úszott a hétvégén, illetve egy új, izgalmas tárlattal gazdagodott az eddig üresen állt várpince.

Az új kiállítóhelyiség a szőlészetben és borászatban használatos, különböző kellékekkel, eszközökkel, tárgyakkal telt meg. A tárlat hétvégi hivatalos átadóját követően pedig bárki, aki meglátogatja a pécsváradi várat, lemehet a pincébe, körbejárhatja, megnézheti ezeket az eszközöket, de a borkóstolónak is megtartották a helyet, így erre a továbbiakban is lesz lehetőség.

Mint megtudtuk, a téli bezártság is haszonnal zárult: Ilijin Petár ácsmester, a múzeum munkatársa egész télen lelkesen faragott, így általa debütálhatott a tárlat mellett az óriás fajáték- és társasjáték-kollekció is, melyet elsősorban a gyerekeknek szántak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!