fejlesztés

2021.07.15. 17:30

A kormány segítségével újul meg a Komló–Kisbattyán-útszakasz

A Komló–Kisbattyán közötti útszakaszt érintő beruházásról tartott sajtótájékoztatót Polics József, Komló város polgármestere tegnap délelőtt.

F. Sz.

Fotó: Tóth Tamás

– A tavalyi év vége – egészen pontosan november 11-e – meghatározó dátum volt a város életében, hiszen ekkor döntött a kormány arról, hogy összesen közel 3,5 milliárd forint belföldi kormányzati támogatást nyújt a városnak. A kisbattyáni út javítása korábban komoly fejtörést okozott Komló városának, hiszen a négy kilométeres hosszúságú útszakasz felújítását az önkormányzat saját költségvetésének terhére nem tudta vállalni – mondta Polics József.

Az erősen leromlott állapotú út felújítása a nagyszabású projekt része, amelyben a fejlesztés a Komló-Mecsekjánosi Fő út csatlakozásától egészen a kisbattyáni körforgalomig teljes szélességében megtörténik majd. A korszerűsítés összesen 325 millió forint támogatásból valósul meg. A projektben több buszmegálló is új beton-, és aszfaltburkolatot kap, illetve a teljes szakaszon gondoskodnak majd a megfelelő vízelvezetésről.

A forgalmas úton a munkálatok során több ütemben forgalomkorlátozásra, esetleg útlezárásra kell majd számítaniuk az erre közlekedőknek, erről az önkormányzat folyamatosan tájékoztatja majd az érintetteket. Az elnyert pályázatért Polics József köszönetet mondott többek között dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselőnek, és hozzátette: – A városvezetés további célja a település fejlesztése, az ütemezett előrehaladás, vagyis hogy a városban a jövőben még több sikeres beruházás valósulhasson meg.

Elkészült a Nagyrét utcai iparterület fejlesztése is

Egy új aszfaltos út kiépítésével és a mellette található területek közművesítésével egy vonzó környezetet teremtett Komló Város Önkormányzata a leendő vállalkozások számára. Ezt a Körtvélyest és a Sikondai utat összekötő 780 méteres szakaszt nevezték el Nagyrét utcának. Az új útnak köszönhetően a körtvélyesi városrész többé nem zsáktelepülésrész. A pályázatot az Európai Unió és Magyarország Kormánya 410 Millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A pályázati program forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!