Magyar Falu Program

2021.07.19. 10:44

Energetikai korszerűsítést végeztek a vékényi faluházon

A Magyar Falu Programnak köszönhetően az önkormányzat energetikai korszerűsítést végzett a vékényi faluházon, így jelentősen lecsökkent az épület fenntartási költsége.

Zs. K.

Endrődi Tibor, a község polgármestere lapunknak elmondta, korábban félmillió forint felett költöttek gázfűtésre egy tél alatt, így nagyon örültek a fejlesztésnek. Az épületben működik a hivatal, illetve a civil szervezetek helyiségei, és a gyerekek olvasóterme is itt van, tehát maximálisan kihasznált az épület. További tervük, hogy az épület tetejét megújítsák, az ezzel kapcsolatos pályázatuk sajnos nem nyert.

A korábbi években a Magyar Falu Program keretében nyert támogatásból egy urnafalat állítottak a temetőben, illetve egy fűnyíró traktort is tudtak vásárolni, mellyel a parkjaik nagy részét gondozzák.

A 28 éve regnáló polgármester elmondta, nagy gondot fordítanak a falu virágosítására, szépítésére, a parkgondozásra, amely tavalytól átkerült a Faluszépítő és Kulturális Egyesület kezébe. Egy pályázatnak köszönhetően támogatást nyertek parkművelő kézi eszközökre és virágládákra. A faluban biogazdálkodást folytatnak, a szociális szövetkezet gyógynövényeket, illetve fekete berkenyét termeszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!