Lila és illatos

2021.07.02. 20:32

Levendulát szüreteltek a pécsváradi várkertben (galéria)

Újra élettel telt meg a mai napon a vár udvara, levendulaszüretet tartottak Pécsváradon.

F. Sz.

– A Levendulaszüret rendezvényünket körülbelül 8-10 éve rendezzük meg, sajnos voltak évek, amikor vagy a levendula nem működött velünk együtt, vagy a vírus miatt kellett elhalasztani a rendezvényt, így például tavaly nem tudtuk megtartani, idén viszont örülünk, hogy sor kerülhetett rá – mesélte Gászné Bősz Bernadett, a vár szakmai vezetője.

A híres gyógynövény szüretét mi sem hagyhattuk ki. A jellegzetes illatot már messziről öröm volt beszippantani, a kilátás mellett a hangulat is örömteljes volt. Kis és nagy kezek szedték szorgosan a lila virágokat, a leszedett növénycsokrot később illatos műhelyben használták fel, ahol illatzsákokat, teakeveréket, vagy épp fürdősót készítettek.

A Varázsbuborék Alkotóműhely szőnyeges-bábos mesetárral várt, lehetőség volt mesés-játékos várvezetésre, ezenkívül volt íjászat is a gyerekek számára, a felnőtteknek kedvezve pedig egy borkóstolós várvezetést is szerveztek. Az esemény egy izgalmas éjszakai, zseblámpás játékkal zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!