Postabontás

2021.07.05. 16:45

Olvasónk szerint lehet szégyenkezni a főút miatt

Horvátországból tartottam hazafelé a napokban, Barcsnál léptem át a határt. Utoljára tavaly nyáron jártam errefelé, és már akkor is megállapítottam, hogy mennyire borzalmas állapotban van a Pécs felé vezető út, írta olvasónk.

D. M.

Ami egy egyszámjegyű főútvonal! Tehát nem arról van szó, hogy két kis falu között vezet egy utacska, ami inkább hasonlít földútra, semmint aszfaltosra – mert, hogy ilyennel több helyen találkozhatunk, már megszoktuk.

Itt azonban arról van szó, hogy valaki megérkezik Magyarországra, és a baranyai megyeszékhely felé veszi az irányt, és mit lát? Kátyúkkal teli, hepehupás, elképesztő állapotban lévő főúton lehet az utat megtenni. Milyen képet fest ez vajon az országról?

A kátyúk miatt se egyszerű a haladás, de a helyzetet tovább nehezíti, hogy a felfestések is hiányoznak. Néhol az út közepén nincs csík, és az út szélén is hiába keresi az embert a fehér sávot. Az országhatártól Szigetvárig – egy rövid kis szakaszt leszámítva – katasztrofális a helyzet. Mikorra várható, hogy sor kerül az útszakasz felújítására? Mert jó lenne, ha nem kellene sokáig szégyenkeznünk emiatt!

D. M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!