Gazos állapotok

2021.07.14. 14:00

Száraz kórók vannak a virágok helyén a pécsi autóbusz-állomáson

A pécsi, központi autóbusz-állomás növényeinek állapotával kapcsolatban kereste meg a közelmúltban több olvasónk is szerkesztőségünket. A helyszínre mi is ellátogattunk.

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

Gazos virágtartók, elszáradt kórók, falevelekkel teli lefolyók, cigarettacsikkek mindenütt – így jellemezte olvasónk a pécsi távolsági autóbusz-állomás állapotát. Ám nem csak ő tartja problémásnak a területet.

– A város központi részéről beszélünk, ahol naponta tízezrek fordulnak meg. Egy másik településről Pécsre érkező ezt látja meg először a városból, képzelem, mit gondol rólunk. Többször is jeleztem már a problémát az illetékeseknek, ám nem kaptam választ – foglalta össze aggodalmait egy másik hölgy.

A panaszok kapcsán megkerestük a Volánbusz Zrt.-t. Többek között azt kérdeztük tőlük, hogy: tervezik-e, hogy ültetnek egynyári növényeket az állomás területére, illetve hogy érkezett-e hozzájuk jelzés a problémával kapcsolatban?

– Társaságunk számára kiemelten fontos a magas színvonalú szolgáltatásnyújtás, amelyhez hozzátartozik a gondozott, rendezett és virágos autóbusz-állomási környezet is. E cél érdekében jelenleg folyamatban van a már meglévő növények gondozására vonatkozó beszerzési eljárás – érveltek.

Az egyik olvasónk azt is említette, hogy a kerékpártárolóval szemben van egy lekerített terület, az arra járók beszórják oda a szemetet, csikkeket. A társaság erre is reagált.

– A területet jelenleg naponta egyszer takarítja szerződött partnerünk. E körben is folyamatban van egy új takarítási közbeszerzési eljárás – árnyalták a helyzetet.

Válaszuk végén kiemelték, hogy a Volánbusz mindent elkövet annak érdekében, hogy minél komfortosabb, gondozottabb és tisztább környezetben várakozhassanak az utasok a pécsi autóbusz-állomáson is.

– Ebben számítunk utasaink közreműködésére: kérjük, hogy az utazás és várakozás közben keletkező hulladékot minden esetben az erre a célra kihelyezett szemetesekbe helyezzék – tették hozzá.

A gaz is hatalmas

Olvasónk amellett, hogy megosztotta velünk észrevételeit a távolsági buszállomással kapcsolatban, azt is elmondta, hogy tapasztalatai szerint a városi buszok megállóinak állapotán is lenne még mit szépíteni.

– A fedett várók körül olyan gazok vannak, hogy egészen elborzasztó – fogalmazott a hölgy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!