karbantartás

2021.08.10. 12:22

Más rend szerint közlekednek a vonatok

A korábbi években már megszokhatták az utasok, s az idei nyáron is korlátozásokra kellett számítani több hazai vasútvonalon.

T. V.

20210203 Budapest Kelenföld pályaudvar fotó: Keresztesi Balázs KB Metropol

Fotó: Keresztesi Balázs

A baranyaiakat leginkább érintő korlátozás, hogy a Dombóvár–Pécs-vonalszakaszon július 26-tól augusztus 6-ig Dombóvár és Szentlőrinc között egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekedtek.

A MÁV tájékoztatása alapján a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon augusztus 18-ig másik szakaszt zárnak le a karbantartások következő ütemében.

A pécsi intercityk utasainak Pincehely és Dombóvár között pótlóbuszokra kell átszállniuk. Az intercity-vonatokat pótló buszok Pécsről Budapest felé óra 52 perckor indulnak.

A vágányzár ideje alatt a pénteki rend szerinti 19697-es számú Helikon InterRégió vonat a Győr–Pécs helyett csak Győr és Szentlőrinc között közlekedik. A 19696-os számú Helikon pedig Pécs–Győr helyett csak Szentlőrinc és Győr között közlekedik, Pécs és Szentlőrinc között az eljutás a Dráva IC-vel biztosított. A vasútvonal részletes vágányzári menetrendje megtalálható az állomások pénztárainál, az ügyfélszolgálatoknál, illetve elérhető a mavcsoport.hu honlapon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!