Mert adni jó

2021.08.04. 20:00

Rászoruló pécsi diákoknak adtak át tableteket

A pandémia miatti távoktatás alatt több rászoruló család is jelezte a kertvárosi Mosolymanó Egyesület munkatársainak, hogy nincs megfelelő eszköze a gyerekeknek ahhoz, hogy bekapcsolódhassanak a tanulásba. Az egyesület ezért olyan gyermekeknek osztott ki tableteket, akik sikeresen javítottak tanulmányi eredményeiken.

Vizvári Soma

Fotó: L. P.

Hét fiatal pécsi diák lett gazdagabb egy tablettel a Mosolymanó Egyesület és a Baranya Megyei Önkormányzat jóvoltából, amiért sikerült javítaniuk előző félévi jegyeiken. A készülékeket Őri László, a megyei közgyűlés elnöke, és Vörösné Deák Andrea elnök osztották ki szerda reggel az egyesület jótékonysági központjában.

Az eseményen Őri László elmondta, Pécs városának legsűrűbben lakott része Kertváros, ahol több mint egy évtizede tevékenykedik a Mosolymanó Egyesület, melynek küldetése, hogy Pécs nehéz sorsú, több gyermeket nevelő családjait támogassa. A Baranya Megyei Önkormányzat elnöke jelezte, kapcsolatuk az egyesülettel több évre nyúlik vissza: – amikor lehetőségem van, mindig segítem az ő munkájukat – tette hozzá.

A tanulást és a szórakozást is segítik a korszerű eszközök

– Nagy öröm számomra is, hogy most a járvány harmadik hulláma után lehetőségünk volt a Baranya Segít Program keretében, a Baranya Megyei Önkormányzat anyagi támogatásával gyermekeknek a tanuláshoz tableteket adni – hangoztatta. Kifejtette, olyan pécsi gyerekek kaptak ilyen eszközöket, akik az elmúlt félévben dacolva azzal, hogy online oktatás volt, javítani tudtak a tanulmányi eredményükön.

– Tavaly év végén kaptunk a Baranya Megyei Önkormányzattól támogatást, amit az egész idei évre beoszthattunk, ebből szerveztünk élelmiszer­osztást Szalatnakon, és öt baranyai településen volt ruhaosztásunk tavasszal. Ma hét tabletet adtunk át rászoruló gyerekeknek, akik javítottak a jegyeiken, az volt a célunk, hogy a közelgő iskolafelszerelés osztásunkat kiegészítsük. Utóbbihoz kollégáim napokon keresztül válogatták az adományokat, hogy személyre szabott segítséget kapjanak a családok – nyilatkozta a Dunántúli Naplónak Vörösné Deák Andrea, a Mosolymanó Egyesület elnöke.

– Az online oktatás ideje alatt folyamatosan segítettünk a családoknak, elsősorban élelmiszercsomaggal, de nagyon sok helyen jelezték, hogy még áram és internet is lenne, de a gyerekeknek nincs eszköze, amivel részt tudnának venni a távoktatásban. A tablet ebben segítség lehet, de arra is jó, hogy a gyerekek játékos formában tanuljanak – magyarázta az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!