Harka-legenda

2021.08.12. 08:01

Rendhagyó lesz a Harkányi Szüreti Fesztivál

Az idei évben rendhagyó módon a fürdő területén rendezik meg a 26. Harkányi Szüreti Fesztivált, amely a megszokott kulturális műsor és a hagyományos szüreti menettánc mellett a fürdőfesztivál programelemeiből (vizespóló- és hasszépségverseny) is átvesz párat.

Zs. K.

sdr

Fotó: Zs. K

Augusztus 20–22-ig napközben a Lepke medence mellett lesznek szórakoztató műsorok és koncertek, esténként pedig a nagyszínpad elé várják a közönséget: pénteken Pápai Joci, szombaton az Irigy Hónaljmirigy, vasárnap pedig a Magna Cum Laude ad koncertet.

A fesztiválozók számára kétszer is megidézik a Harka legendáját

A fürdőzők, illetve a fesztiválra látogatók számára ezen a hétvégén kétszer is megidézik a Harka-legendát, pénteken 20 órától az idén nyáron debütált modern zenés-táncos produkció (A harkányi gyógyvíz és az ördögszántotta hegy legendája) által, illetve a Harka Néptáncegyüttes feldolgozásában, melyet vasárnap déltől láthatnak majd az érdeklődők.

A résztvevők felhőtlen nevettetésére a Dumaszínház két humoristája is Harkányba érkezik, pénteken 15 órától Musimbe Dávid Dennis, szombaton, szintén 15 órai kezdettel pedig Jankovics Péter műsorát hallhatják az érdeklődők a Lepke medencénél.

A gyerekeket pénteken 14 órától a Kicsi Gesztenye Klub, szombaton 14 órától pedig Tompeti és barátai várják, és számukra számos játékkal, légvárral, mászófallal készülnek a szervezők. Napközben olyan fellépők szórakoztatnak, mint a Vivat Bacchus énekegyüttes, a Made in B zenekar, Betty Love, az Ámokfutók, a Csak Apa Kedvéért zenekar, a Nihil Chips és a Rudán Joe Band, a kísérő programok sorát pedig egyebek mellett veteránautó-bemutató, kézműves vásár és fitneszbemutató gazdagítja.

Jegy a helyieknek

A harkányi képviselő-testület évek óta dönt arról, hogy a fesztiválra a helyi lakosok számára tiszteletjegyet biztosítanak. Az idei évben sincs ez másként, a harkányiak a belépőjüket a rendezvény napjain 22 óráig vehetik át egy külön számukra megnyitott bejáratnál, a Zsigmondy sétány kapujánál. Bővebb információért a jegyárakról a Harkányi gyógyfürdő honlapján, valamint az Irány Harkány Facebook-oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!