helyreállt a nyomás

2021.08.03. 13:37

Szivattyút cseréltek: megszűnt a vízhiány Villányban

Nagyobb kapacitású szivattyúra cserélték a régit Villányban a DRV Zrt. munkatársai, így mostanra már megszűnt a vízhiány a városban.

Zs. K.

Villány

Mint arról korábban beszámoltunk, a hétvégén gyengén folydogált a víz a csapból, és az okát a DRV Zrt. munkatársai sem találták meg, hiszen közterületen nem észleltek csőtörést.

Mivel vasárnap délután az előzőekhez képest gyorsabban kezdett töltődni a tározó, arra is gyanakodtak, hogy a hétvégén megnövekedett vízfogyasztás (medencék töltése, öntözés, turistaforgalom) okozta a gondot, hétfőn reggel azonban újra alacsony volt a víznyomás.

Mayer István, Villány polgármestere lapunknak elmondta, a városvezetés még most is folyamatosan egyeztet a DRV-vel a probléma okáról és megoldásáról, addig is a nagyobb szivattyú hétfő esti beüzemelése helyreállította a víznyomást. Nagy valószínűséggel telken belüli csőtörés történt, arra kérik a lakosságot, ellenőrizzék a vízórájukat, nem észlelnek-e problémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!