Iskolakezdésre hangolódva

2021.08.13. 15:11

Tanszeradománnyal enyhítik a szülők kiadásait

A családok nagy része augusztusban szerzi be az iskolás gyermekek számára a tanszereket. A szülőknek így a nyár utolsó hónapjában nagyobb kiadásokkal kell számolniuk. Mint azt lapunk Postabontás és SMS rovataiban is szóvá tették olvasóink, az augusztus egy olyan hónap, ami jelentősen megterheli a családi kasszát.

T. V.

Forrás: MW

Fotó: BUS CSABA

– Készülni kell az iskolára: kellenek új füzetek, ceruzák, a rajzórákra festék, tempera, ecsetek, miegymás – fogalmazott olvasónk. Ám mint másik olvasónk felhívta rá a figyelmet, nem kell mindenből a legdrágábbat megvenni – az olcsóbbak közt is akad nagyon jó minőség.

Érdemes számba venni azt a lehetőséget is, hogy a családtagok, ismerősök is tudják segíteni egymást, a már nem használt tanszereket odaadhatják annak a gyermeknek, akinek szüksége van rá.

S az iskolakezdés közeledtével több baranyai vagy Baranyában is tevékenykedő szervezet, egyesület is gyűjt tanszereket a rászoruló gyerekeknek. Így például a szigetvári Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület. Akik szerdánként, vagy előzetesen egyeztetve más időpontban is várják a megunt, nem használt, de még szép állapotban lévő tanszereket, melyeket a BázisPont Közösségi Térben vesznek át.

Auguszt-Baranyai Szandra, az egyesület elnöke ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a szerényebb körülmények között élő gyerekek segítése mellett az újrahasznosítás miatt is fontos, hogy ne a szemétben végezzék a még használható tanszerek.

– A helyi védőnőkkel és a rész­önkormányzatok képviselőivel egyeztetünk a beérkezett tanszerek elosztásával kapcsolatban – fogalmazott érdeklődésünkre az elnök.

Ők is segítenek

Az iskolakezdés költségeinek mérsékléséhez több baranyai település önkormányzata is hozzájárul. Van, ahol gyermekenként akár 10-20 ezer forint pénzbeli támogatást is nyújtanak. A tanévkezdési támogatás megállapításához csupán néhány dokumentum beszerzésére, kitöltésére van szükség. Fontos azonban tudni, hogy ezt a támogatást legtöbbször a szociális feladatokra nyújtott állami támogatásból gazdálkodják ki, ezért nem minden településen elérhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!