Tudományos szenzáció lehet

2021.08.13. 10:52

Tojássárgájából állítanak elő koronavírus-ellenanyagot Mohácson

A Prophyl Kft. olyan kutatás-fejlesztési projektbe fogott, amellyel a Covid–19 vírus ellen hatékony ellenanyagot fejlesztenek ki tojássárgája felhasználásával – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán – írja a Mohácsi Újság.hu.

M. B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Fotó: TRIEBER JULIA

A miniszter közlése szerint a vállalat oltó- és ellenanyag­gyártó kapacitását 420 millió forintból bővíti. A fejlesztéshez a kormány 330 millió forinttal járult hozzá. Varga Mihály kijelentette: új iparág születik. Az Egészségipari Támogatási Program révén újabb területen válhat Magyarország önellátóvá.

A cég saját Facebook-oldalán mindehhez kapcsolódóan azt írta, a 2020-ban megnyílt Egészségipari Támogatási Program lehetőséget adott számunkra arra, hogy részben pályázati támogatásból egy humán vakcinák előállítására is alkalmas tisztatéri gyártóegységet alakítsanak ki.

A gyártóüzemben – a szükséges minősítéseket követően – regisztrált és fejlesztés alatt álló vakcinák hatóanyagait vagy kiindulási anyagait állítják elő. A fejlesztés lehetővé teszi, hogy hozzájáruljunk a hazai oltóanyaggyártás kapacitásának növekedéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!