nagy a hallgatás

2021.09.14. 20:00

A baloldal alatt rekedt meg a pécsi munkásszálló komoly fejlesztése

Hiába jelentette be napra pontosan két éve az előző önkormányzat, hogy a kormány 370 millió forintos támogatásával munkásszállót építhet a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., a projektről semmit nem árult el a baloldali városháza. Azt sem igazán tudni, hogy miért hallgatnak.

Bóka Máté

20210728 Taszár Több száz millió forintból újulnak meg az iskolák Somogyban. A beruházások egy részére az önkormányzatok, a másik felére a tankerületek nyertek támogatást. Több településen már hónapok óta zajlanak a fejlesztések, Igalban 650, Taszáron több mint 200 milliót fordítanak az iskola korszerűsítésére. fotó: Lang Róbert LR Somogyi Hírlap

Fotó: Lang Róbert

Még azt sem árulták el a városházán, hogy mi az oka, hogy egy, még az előző városvezetés idején elindított és elnyert projektről hallgasson a baloldali önkormányzat. Ugyanis szinte napra pontosan két évvel ezelőtt számolt be arról a Dunántúli Napló, hogy munkásszálló létrehozására nyert csaknem 370 millió forintos támogatást a város, az erről szóló szerződést pedig alá is írták. Az akkori hír szerint a beruházáshoz az önkormányzat cége, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. több mint százmillió forintos önerővel járul hozzá, és az elhangzott információk szerint a Finn utcában felhúzandó munkásszállónak a távolról érkező munkavállalók igényeinek magasabb szintű kiszolgálása lett volna a célja.

A létesítményt 1120 négyzetméteresre tervezték, melyben teljesen berendezett, összkomfortos szobák várták volna a munkavállalókat, akiknek társalgók, főzőhelyiségek, mosószobák is rendelkezésükre álltak volna, valamint egy 24 órás portaszolgálat is biztosította volna kényelmüket. A korábbi városvezetés pedig úgy számolt, hogy már tavaly tavasszal nekilátnak az előkészített projekt kivitelezésének, tehát már akár el is készültek volna a munkával, ha nem veszi át a várost a baloldali önkormányzat.

Éppen ezért kerestük meg a városházát, hogy azóta milyen előrelépés történt a szálló ügyében, mikor adják át a létesítményt, milyen állapotban van, talán már a földmunkáknál tartanak, vagy esetlegesen már szerkezetkész-e az épület. Az önkormányzat azonban nem válaszolt a kérdésekre, még egy elutasító válaszra sem tellett tőlük.

Más forrásból annyit megtudtunk, hogy a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. közbeszerzési tervében szerepel az, hogy idén kiírják a kivitelezésre a közbeszerzést, márciusban és novemberben eredményt hirdetnek, ami önmagában is másfél éves csúszást jelent a projektben – már ha egyáltalán sor kerül erre az év folyamán.

A vezérigazgató éves jövedelme az önerő felét is kiadná

A Pécsi Vagyonhasznosító vezérigazgatója, Szabó Szilárd havonta bruttó 1,8 millió forintot tehet zsebre, miután az előző igazgató béréhez képest az új baloldali önkormányzat több százezer forinttal megemelte a fizetését. Ezen kívül pedig prémiumot is kap a vezér, amit értelemszerűen a béréhez igazítanak, aminek köszönhetően egy esztendőben bruttó 38 millió forintot vihet haza Szabó Szilárd. Ez az összeg pedig nagyjából a fele annak, amit a PVH-nak a korábbi hírek szerint önerőként fel kell mutatnia a beruházáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!