Családi játszódélután

2021.09.26. 20:00

A gyermekeket a megélt szeretet teszi boldoggá (galéria)

Óriási sikere volt a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület által szervezett családi játszódélutánnak, melyet szombaton tartottak a Kossuth téren.

Mohay Réka

a20210925_nagyacsaládosok napja a székesegyház nagyacsaládos egyesületének szervezésében a Kossuth téren_Pécs_LL_DN l

Fotó: L. L.

Ugrálóvárak, kézműves programok, táncház, családi ügyességi játékok és ajándékok várták az érdeklődőket a verőfényes őszi délutánon. A játékok közös, családi időtöltésre adtak alkalmat, ahol a szülők és gyerekek együtt szerezhettek élményeket.

Pécsi orvostanhallgatók, a Teddy Maci Kórház segítségével, a kicsik plüssállatain, játékos módon mutatták be az orvosok munkáját. A csemeték a kézműves standokon virágkoszorút, őszi képeket készíthettek, és kipróbálhatták magukat ügyességi játékokon is.

Sok család jött el a programra, s a mosolygó gyerekarcok és az elégedett szülők tanúskodtak arról, mekkora igény van az ilyen közös alkalmakra. – Nagyon jó, hogy ennyi lehetőség közül választhatunk, és végre alkalom nyílt egy jó hangulatú, családi szórakozásra – újságolta az egyik édesanya.

Az eseményen köszöntőt mondott Herbert Gábor, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületének elnöke. Hangsúlyozta, fontos, hogy a pécsi gyermekek és családok megismerkedjenek egymással.

Dr. Molnár Balázs, a Kopp Mária Intézet elnökhelyettese kiemelte, Magyarországon a termékenységi arányszám, mely a gyermekvállalási kedvről tanúskodik, az elmúlt tíz évben 24%-kal emelkedett.

Az esemény fővédnöke, Őri László hangsúlyozta, a megyében zajló óvoda- és bölcsődefejlesztési programot továbbra is folytatják, illetve céljuk a fejlesztésre szoruló iskolák korszerűsítése is. Hozzátette, a társadalom akkor lehet sikeres, ha annak legkisebb alapegységei, a családok is épek és fejlődnek.

Kővári János hozzátette, mindamellett, hogy elengedhetetlenek az infrastrukturális fejlesztések, a gyermekeket igazán boldoggá a családban megélt szeretet teszi.

A délután programját kulturális programok is színesítették, a felállított színpadon zenei, színházi és táncos produkciókat is láthattak az összegyűlt családok. Az este közös táncházzal zárult.

A rendezvényen minden játék ajándék volt a kicsiknek

– Az is a célunk, hogy a szülők kezdjék el kiépíteni a gyerekeik kapcsolati hálóját. Amikor majd kamaszként elmennek bulizni, jó érzés lesz tudni, hogy bátran elengedhetik őket az ismerős családok gyerekeivel – fogalmazott Herbert Gábor.

– Huszonhat éve rendeztünk először hasonló játszódélutánt, hogy megmutassuk a nagycsaládok értékeit és alkalmat adjunk új találkozásokra. Idén pályázati támogatást nyertünk el, s úgy gondoltuk, ezt Pécs város családjainak ajánljuk fel egy nagyszabású, ingyenes program formájában. A gyerekek a játékok során szerzett pecséteket válthatták be ajándékokra, enni- és innivalóra – számolt be Farkasné Székely Kamilla és Pillmann Edit, az egyesület tagjai, akik a program szervezésében és lebonyolításában is komoly szerepet vállaltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!