Lesz-e sajátunk?

2021.09.06. 11:30

A sokakat évek óta foglalkoztató akvapark kérdésében nincs előrelépés

Máig nem küldte el a pécsi városvezetés a kormánynak a városba tervezett akvapark koncepciótervét és gazdasági fenntarthatósági tanulmányát – ez derült ki a Miniszterelnökség lapunknak küldött válaszából.

Vizvári S.

Fotó: Löffler Péter

Pedig Péterffy Attila egy tavaly decemberi városinfón azt ígérte, hogy ez még 2021 első félévében meg fog történni. A polgármester akkor azt mondta, hogy már a beruházás előkészítő munkálatai zajlanak, amire a Modern Városok Programban 500 millió forintos állami támogatást kapott az önkormányzat. Nem sokkal később a városháza közleményben jelentette be ünnepélyes stílusban megfogalmazva, hogy a projekt előkészítésére újabb egy évet biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Márpedig ez – akárhonnan nézzük – csúszás.

Pécs baloldali vezetője többször azt hangoztatta, hogy a városi akvapark projektjét még ebben a ciklusban, 2024-ig meg szeretnék valósítani, ám a baranyai megyeszékhely lakóinak az idei nyáron is messzire kellett utazniuk, hogy valódi élményfürdőben hűsölhessenek, arról pedig eddig nem sokat lehetett hallani, hogy az ügy Péterffyék tervei szerint halad-e. Egyelőre annyi konkrétum jelent meg a nyilvánosságban, hogy a polgármester és csapata helyszínnek a Tüskésrétben lát lehetőséget. Péterffy még idén júniusban is azt nyilatkozta az LMP-közeli helyi portálnak: „az elkészült koncepciótervek alapján a projekt előzetes megvalósíthatósági tanulmányát készíttetjük”.

Augusztus elején aztán a Dunántúli Napló is rákérdezett írásban az önkormányzat sajtóosztályánál, hogyan áll jelenleg a projekt. Arra is kíváncsiak voltunk, továbbra is azzal számolnak-e, hogy 2024-ig új fürdővel gazdagodnak a pécsiek. Mivel nem kaptunk semmilyen választ, a Modern Városok Programért felelős minisztériumhoz, a Miniszterelnökséghez fordultunk. Onnan azt a választ kaptuk, hogy mivel a pécsi városvezetés idő közben kérte a tevékenységi határ­idő meghosszabbítását, így a koncepcióterv és gazdasági fenntarthatósági tanulmány benyújtásának határideje is módosult. Így aztán a projekt megvalósításához elengedhetetlen dokumentumok nem is érkeztek még meg a kormányhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!