jönnek a Zrínyi Napok

2021.09.08. 10:15

A Zrínyi Vár az ország minden tájáról érdekes

A koronavírus miatti korlátozások feloldása után rohamszerűen érkeztek a látogatók a szigetvári Zrínyi Várba. Az érdeklődök száma júliusban 5500, augusztusban 6000 feletti volt idén nyáron – számolt be lapunknak Salamon Ferenc várkapitány.

Mohay Réka

Fotó: Löffler Péter

A dr. Hóvári János által szervezett türk tábor záróeseménye és az augusztusi alkotótábor mellett a vár szolgált az országos szervezésű, folyamatosan zajló kerékpáros vándortáborok záróhelyszínéül is.

Egyik legnépszerűbb látványosság a vár börtönpincéje, mely a korabeli rabok büntetésének valódi helyszínét idézi meg a látogatóknak. Kedvelt program a gyermekek hőspróbája is, ahol a vitézjelölteknek sárkányokat kell legyőzni és a törökkel is megküzdhetnek.

A várkapitány beszámolt, hogy a számos látogató között még kevés a külföldi. Ám hazai vendégek az ország minden tájáról érkeztek: sokan kíváncsiak Zrínyi hőstettének helyszínére Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyéinkből is.

Az élet ősszel sem áll meg, a vár szeptember 11–12-én a Zrínyi Napok okán ingyenesen lesz látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!