Nincs gazdája Pécsnek

2021.09.01. 07:00

Acsarkodás, kevés érdemi munka – Így értékeli a városvezetést Csizmadia Péter

Csaknem két éve vezeti a balliberális szivárványkoalíció Pécset. A Fidesz közgyűlési frakcióvezetője úgy látja, a városnak nincs gazdája, a baloldal energiáit a konc, a pozíciók megszerzése, a kormánnyal és egymással szembeni háborús kampány emészti fel.

Palotás Péter (forrás: Pécsi Újság.hu)

20210528 Pécs dr Csizmadia Péter Fidsez városi frakcióvezetőjének sajtótájékoztatója. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

Csizmadia Péter arról is nyilatkozott, nagy problémát jelent, hogy az önkormányzati cégeket kényszerből rengeteg jól képzett és tapasztalt szakember hagyta el. Úgy vélekedik, Pécs jövője szempontjából kulcskérdés, hogy akar-e a városvezetés értelmes együttműködésre törekedni a kormánnyal, illetve a helyi képviselőkkel – olvasható a Pécsi Újság.hu hírportálon.

Immár viszonylag hosszabb időtávlatból szemlélhető a 2019 óta regnáló pécsi városvezetés teljesítménye. Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője szerint Péterffy Attila polgármester és csapata irányításával rossz irányba indultak el a folyamatok.

– A városvezetést és a teljes pécsi baloldalt a túl sok acsarkodás és a kevés érdemi munka jellemezte az elmúlt csaknem két évben.

Joggal érzik úgy a pécsiek, hogy a baloldali koalíció energiáit a konc, a pozíciók megszerzése, a kormánnyal és egymással szembeni háborús kampány emészti fel. Eközben viszont a városnak nincs gazdája – fogalmazott a nemzeti oldal politikusa.

Hozzátette: Pécs minden része rosszabb képet mutat, mint korábban, „pedig sok esetben csak a körzet képviselőjének odafigyelésére lenne szükség ahhoz, hogy rendezettek legyenek a zöldfelületek, parkok, kisebb terek, vagy éppen a köztemető”.

Csizmadia Péter lapunk munkatársának arról is beszélt, hogy a pécsi közterületeket is elérte a „fővárosi ápolatlanság”, amit lehet ugyan méhlegelőnek nevezni, de „a gaz attól még gaz marad”.

– A másik jelentős lemaradás a város jövőjét meghatározó fejlesztésekkel kapcsolatos munka háttérbe szorulása. Az előző évtizedben rengeteg erőfeszítésünkbe került, míg Pécs ledolgozta a többi nagyvárossal szembeni hátrányát, egyensúlyba került a költségvetése, évről évre új munkaadó, befektető érkezett hozzánk. Ezt az aprólékos munkát hangzatos szlogenekkel és Facebook-politizálással nem lehet helyettesíteni.

A frakcióvezető úgy látja, kulcskérdés lesz, hogy akar-e a városvezetés stratégiát váltani, értelmes együttműködésre törekedni például a kormánnyal és a helyi képviselőkkel.

– Hamarosan elérhetővé válnak az új európai uniós fejlesztési pályázatok, ezeket észszerű és konkrét elképzelésekkel kell majd megtölteni. Óriási lehetőség a pogányi reptér esetleges állami támogatású fejlesztése is. Bízom abban, hogy lesz fogadókészség a városvezetés részéről a tőlünk érkező javaslatokra, mert az elmúlt két évben szinte minden indítványunkat lesöpörték, legyen szó a pécsi családokat, a gyermeket nevelőket, a kisvállalkozókat érintő javaslatainkról – zárta nyilatkozatát Csizmadia Péter.

Tapasztalat: szakemberek menekültek el a helyi önkormányzati cégektől

Csizmadia Péter az önkormányzati tulajdonú társaságok működésével kapcsolatban azt tapasztalta az elmúlt időszakban, hogy sok jól képzett és tapasztalt szakember kényszerült arra, hogy elhagyja a társaságokat. Mindezt, mint fogalmazott, a városvezetés „mindenkibe belerúgó politizálása” eredményezte.

Hozzátette: a pécsiek a befizetett adóforintjaikért cserébe színvonalas szolgáltatást és egy élhető várost szeretnének, de megfelelő vezetés híján ebben egyre kevésbé bízhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!