panasz

2021.09.16. 14:10

Hiába gyűjtöttek aláírásokat, nem történt semmi a Szabadság úti helyzet kezelésében

B. M.

– Tavaly júliusban kerestek meg a Szabadság utca lakói azzal a problémával, hogy botrányos állapotok vannak itt, a Biokom nem metszi meg a platánokat, miközben rengeteg varjú telepedett meg rajtuk. A madárürülék az autókra hullik, a letört faágak pedig rengeteg kellemetlenséget, károkat okoznak a lakóknak – mondta a Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Jeleztük a gondokat a város polgármesterének, a jegyzőnek, a cégvezetőknek, de lényegében semmilyen eredményre nem jutottunk, mindössze annyi történt, hogy tavaly decemberben az utca közepén néhány fát megmetszettek – emelte ki a politikus, aki szerint az utca rendbetétele azért is lényeges, mert a vasúttal Pécsre érkező turisták, külföldi diákok először a Szabadság utcával találkoznak.

Dr. Szabó Sándor patikus szintén arról beszélt, hogy az autók mosása, az utca rendszeresen seprése, takarítása, a falevelek által okozott beázások helyreállítása súlyos tízezrekbe kerül nekik, és nem azért fizetnek adót, hogy az önkormányzat helyett végezzenek munkát. Leszögezte azt is, hogy nem a fák ellen vannak, csupán megfelelő metszést szeretnének kérni.

Hasonlóképpen nyilatkozott az a hölgy is, aki tavasszal közel húsz varjúfészket számolt meg egy alig ötvenméteres szakaszon; ő is arra panaszkodott, hogy madarak mindent összepiszkítanak, és ezért már tavaly hetven aláírást gyűjtöttek annak érdekében, hogy kezeljék a helyzetet, mert folyamatosan termelődik a szemét, a piszok. Mindössze két fát metszettek meg, de azokat is csak azért, mert az egyik vállalkozó autójára ráesett egy faág – mondta.

A szintén az utcában élő kisgyermekes szülő, Döme Gábor szerint a falevelek a vízelvezető csatornákat is eltömítik, ezért a csapadék nem tud elfolyni, eső után a járdán is áll a víz, és olyankor nincs olyan rész, ahol szárazon tudnánk közlekedni babakocsival.

-Nyáron is törtek le ágak a fákról, ha azok autókra, vagy gyalogosra esnek, akkor az rendkívül balesetveszélyes. Legalább a legnagyobb ágakat nyessék vissza – tolmácsolta a lakók kérését a fiatalember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!