nézz az égre fel!

2021.09.14. 16:42

Itt húzhatnak el a magyar Gripenek felettünk

Zs. J.

20200629 Kecskemét Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe Ismét esti-éjszakai repüléseket hajtanak végre a napokban a kecskeméti repülőbázis Gripen pilótái. Kiképzési repüléseik 30 százaléka történik a sötétben, ilyenkor is gyakorolják például az elfogást és „szárazon” a lövészetet, a földi célok légi támadását. Képen: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, Gripen vadászrepülőgép.

Fotó: Bús Csaba

Egy baranyai város térségébe is berepülnek a magyar Gripenek a héten. A Magyar Honvédség a saját közösségi oldalán közölte, a pilóták több város (köztük Szigetvár) légterében hajtanak végre délutáni és éjszakai repüléseket, délután 15 és este 22 óra között. Mint írták, ebben az időszakban a Gripen-pilóták az éves kiképzési tervnek megfelelően hajtják végre a repüléseket.

Két hete több olvasónk kereste meg szerkesztőségünket, hogy harci gép zajától volt hangos Pécs légtere, akkor a honvédség sajtóosztályától azt a választ kaptuk, hogy a Magyar Honvédség kiképzési repüléseire kijelölt légterében (Pécstől nyugatra – északnyugatra) Kecskemétről felszálló JAS-39 Gripen vadászgépek hajtottak végre kiképzési repülést. A be- és kirepülés útvonala, mint az akkori válaszukban kiemelték, nem érintette a pécsi légteret. Lehet, a több megkeresésnek köszönhetően, most előre szóltak, hol jelenhetnek meg a magyar Gripenek a héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!