Jubilál a Coop Rally

2021.09.10. 10:49

Itt kezdődik a Mizo tej sztorija – mondta a cég vezérigazgatója

A COOP beszállító partnereivel összefogva ismét szeretné felhívni a figyelmet az ország élelmiszeriparának értékeire, a hazai gyártás megtartásának és erősítésének szükségességére, amelynek fontosságára a pandémiás helyzet is rávilágított. Immár 15. alkalommal szervezte meg idén a minőségi, magyar élelmiszer-előállítást és termékeket középpontba állító Coop Rallyt.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: L. L.

A szakmai program megrendezésének kerek évfordulójára némileg árnyékot vetett a tavalyi sajátos járványügyi helyzet, így az akkori halasztás után idén kerülhet sor a jubileumra.

Az idei szakmai program több mint 100 autóval Nyugat-Magyarország gyártóihoz és forgalmazóihoz látogatott el az elmúlt két napban. Baranyai állomásán, Sole-Mizo Zrt. beremendi (csípőteleki) telephelyén fogadták az esemény résztvevőit. Mint azt Ádám János, a Bonafarm Mezőgazdaság vezérigazgatója elmondta, Magyarország legnagyobb szarvasmarhatelepét 9 évvel ezelőtt építették amerikai mintára.

Évente 35 millió liter tejet értékesítenek innen a Sole-Mizo gyáraiba, 200–220 ezer ember éves tejfogyasztását állítják elő 70 munkavállalóval. Tóth László, a COOP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja kiemelte, a COOP csoport legnagyobb beszállító partnere a Bonafarm csoport, több évtizedes kapcsolat van az áruházlánc és a Sole-Mizo cégek között. A COOP csoport és a Sole-Mizo között idén várhatóan mintegy 6,9 milliárdos forgalom bonyolódik majd le.

– Itt kezdődik a Mizo tej sztorija – mondta Gerbrant Redmer De Boer, a Sole-Mizo Zrt. vezérigazgatója, aki arról is beszélt, hogy 1200 munkavállalót foglalkoztatva összességében 400 millió liter tejet dolgoznak fel, amely az összes magyarországi tejfeldolgozás durván 27 százalékát teszi ki, ezzel ők a legnagyobb magyar tejipari vállalat. A cég az elmúlt öt évben majdnem 20 milliárd forintnyi beruházás megvalósítása mellett duplájára fejlődött.

A cég kiemelt figyelmet fordít az élelmiszer-biztonságra. Ezt erősíti meg az a tény is, amelyet dr. Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár mondott el a résztvevőknek: a Nébih-hez a cég megalakulása óta nem érkezett a Sole-Mizo termékeivel kapcsolatban olyan lakossági bejelentés, amely megalapozott lett volna.

Szentesi Sándor, a Sole-Mizo Zrt. kereskedelmi igazgatója is a két cégcsoport közötti jó kapcsolatot hangsúlyozta. A kezdetektől nagyon fontosnak tartják azt az üzenetet, amelyet a COOP Rally magában foglal. Horváth Zoltán, a Baranya megyei hivatal kormánymegbízottja elmondta, a baranyaiak számára nagyon fontos a Bonafarm cégcsoport, hiszen több ezer embernek ad munkát, fejlesztenek és innoválnak a térségben, valamint együttműködnek a oktatási intézményekkel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!