Köz Szolgálatáért érdemjel

2021.09.30. 14:43

Jutalmazták Ripszám Istvánt, a Mecsekerdő Zrt. igazgatóját

A vezérigazgató a tűzifaprogram eredményes megvalósításában végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként vehette át a díjat – adta hírül az MTI.

bama.hu (forrás: MTI)

Budapest, 2021. szeptember 30. Ripszám István, a Mecsekerdõ Zrt. vezérigazgatója átveszi a Közszolgálatért érdemjel Arany Fokozatát Pogácsás Tibortól, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárától a helyi önkormányzatok napja alkalmából rendezett ünnepségen a Belügyminisztérium márványaulájában 2021. szeptember 30-án. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI/Kovács Attila

Fotó: Kovács Attila

Az önkormányzatok a rendszerváltás szimbolikus egységei, az önkormányzatiság a rendszerváltás egyik, ha nem a legsikeresebb eleme – mondta Pogácsás Tibor, a helyi önkormányzatok napja alkalmából a Belügyminisztériumban tartott ünnepségen csütörtökön.

A tárca önkormányzati államtitkára hangsúlyozta: a helyi önkormányzatiság több annál, mint hogy egyszerű jogintézményként tekintsünk rá, fontos szerepet tölt be a közösségépítésben és segíti az embereket abban, hogy helyben otthon érezzék magukat.

A jelenlegi támogatási formák közül kiemelte a Modern városok programot és a Magyar falu programot. Utóbbival kapcsolatban hangsúlyozta, óriási erőfeszítéseket tesznek nemcsak azért, hogy ezek a települések „talpon maradjanak”, hanem hogy az ott élők érezzék: az adott község az övék.

Pogácsás Tibor az ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter nevében augusztus 20-a alkalmából a tűzifaprogram eredményes megvalósításában végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Köz Szolgálatáért érdemjel arany fokozatát adományozta Ripszám Istvánnak, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatójának és Szalacsi István Árpádnak, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. vezérigazgatójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!