koncert is lesz

2021.09.02. 14:00

Ma megkezdi az ünneplést Komló városa

Programkavalkád várja mától egészen vasárnap estig a kikapcsolódni vágyókat Komlón – a város hetvenedik születésnapját ünneplik a bányásznapokkal egybekötve.

Wald Kata

20200904 Komló Bányásznapi megemlékezés a városba. Fotó: Löffler Péter lp Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

Koncertek, megemlékezések, sport- és kulturális programok, főzőverseny, kézműves vásár, tűzijáték – mától vasárnap estig különleges programokkal várja az érdeklődőket Komló a bányásznapokon.

Komlót 1951. szeptember 2-án nyilvánították várossá – a hetvenedik évforduló idén csütörtöki napra, azaz mára esik, a születésnapot 20 órakor Halott Pénz-koncerttel ünneplik, ezen kívül a nap folyamán út­átadás, fotókiállítás-megnyitó, és egyéb zenei programok is színesítik a jubileumot. A négynapos rendezvénysorozatot a korábbi években megszokott helyszíneken, azaz az Eszperantó téren, a Bem utcában és a Városház téren tartják.

Holnap délután nyit a kézműves vásár, a nagyszínpadon többek közt tánccsoportok, művészeti együttesek bemutatóit láthatja majd a közönség, a Bányász Emlékműnél a koszorúzást 17 órakor tartják. Este Bye Alex, majd a Neoton Família ad koncertet, a napot utcabál zárja. Szombaton és vasárnap is reggeltől estig programkavalkáddal ünnepelnek – sok egyéb mellett főző-, illetve tortaverseny, gyermekműsorok, bányásztalálkozó, sportprogramok mind részei a hétvégének. Szombaton Pápai Joci koncertjét követően, a Republic zenekar fellépése előtt tűzijátékot rendeznek, a hétvégét vasárnap este Hooli­gans-koncert zárja.

A pályaudvarra költöztek a buszok

A Komlói Bányásznapok és a város 70 éves születésnapja alkalmával rendezett programsorozat központja az Eszperantó tér, ami az elmúlt időszakban az autóbuszok ideiglenes indulóhelye volt, a pályaudvar felújítása miatt. Az ünnepségre tekintettel azonban augusztus 30-ától szeptember 7-ig az új, még épülő autóbusz-állomás fogadja be a járatokat, azok innen indulnak és ide is futnak be ebben az időszakban. A Komlói Tömegközlekedés blog szerint az első napon sikeresen vizsgázott az új létesítmény, amelynek építése szeptember 8-ától tovább folytatódik, a buszok pedig visszakerülnek az Eszperantó térre. Az új pályaudvar átadása október végén, november elején várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!