lezárt terület

2021.09.24. 09:13

Négy autót szállítottak el az LMBTQ- felvonulás kapcsán

Jogkövetők voltak a pécsi autósok az első Pécs Pride hétvégi felvonulásakor.

Zs. J.

A rend­őrség több belvárosi utcát lezárt a forgalom elől, melyre egy héttel a rendezvény előtt felhívta az autósok, lakosok figyelmét. Megkeresésünkre a rendőrség közölte, hogy minden járműtulajdonost megpróbált elérni, és csak abban az esetben helyeztette át az autókat, ha azokat semmilyen úton nem tudta kiértesíteni. Szombaton a lezárt területről összesen négy gépjárművet szállíttattak el.

A tulajdonosok két esetben a szállítási díj (25 ezer forint + áfa) megfizetése után átvették a járműveket. Ezenkívül szabálysértés elkövetése miatt a szabálysértési hatóság részéről figyelmeztetést, vagy pénzbírságot kaphatnak. További két gépjárművet a rend­őrök a közútkezelő által kijelölt várakozóhelyre helyeztettek át. Mint megtudtuk, ezek a járművek már a korlátozásra vonatkozó közúti jelzés elhelyezése előtt a lezárással érintett területen álltak, valamint a gépkocsik tulajdonosainak kiértesítése sem vezetett eredményre, így esetükben szabálysértés nem volt megállapítható, a tulajdonosok az áthelyezésre kijelölt helyről a járműveiket díjmentesen elvihetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!